• 76 replies
    marye
    Joined:
    May 26, 2007
    If the Tapers' Section or Grateful Dead Hour streams (or any other streams that may appear from time to time) aren't working for you, please post here. In some cases, your fellow Heads will come to your assistance. In others, the Rhino techs may have a fix for the problem. In others, we may have a can't-get-there-from-here issue, but really, we'll do our best. Thanks!

Comments

sort by
Recent
Reset
  • November 14, 2018 - 8:25am
    dwlemen
    Joined:
    June 23, 2007
    Chat working?

    I can't get into the Chat. I am logged in, but when I select "Chat" under my avatar, it comes up with a page saying that I must be logged in. I click the icon where my avatar was, and I go back to the home page with my avatar. I think I'm considered logged in everywhere except chat.

    Peace,

    -Dave

  • November 5, 2018 - 6:07am
    marye
    Joined:
    May 26, 2007
    looks like you got back okay...
    I think it's working now.
  • November 4, 2018 - 6:04am
    geomeister
    Joined:
    January 18, 2015
    chatroll

    the chat site is totally not working, so im sorting the sock drawer today.

  • August 30, 2011 - 8:43am
    stevepremo
    Joined:
    September 5, 2007
    Dead Hour streaming again
    Somebody must have fixed it, 'cause it works fine now with Firefox 6.0. Thanks! Steve Premo -- Santa Cruz, California
  • August 26, 2011 - 10:45am
    Anonymous (not verified)
    Default Avatar
    Joined:
    March 29, 2017
    No Jam of the Week on 8/26?
    C'mon guys, where is the jam? We're trying to rock out!
  • August 23, 2011 - 10:21am
    marye
    Joined:
    May 26, 2007
    no, but I gotta say
    this encourages me to ignore that Upgrade Firefox Now message... I'll see if the tech guys have any thoughts.
  • August 23, 2011 - 8:48am
    stevepremo
    Joined:
    September 5, 2007
    Grateful Dead Hour doesn't stream
    Ever since I went to Firefox 6.0, I've been unable to stream Grateful Dead Hour, although the flypaper stuff (jam of the week and taper's section) works fine. I've got the latest quicktime and windows media players, but it doesn't work. Anyone have any ideas? Steve Premo -- Santa Cruz, California
  • July 22, 2008 - 5:58am
    Little Ben Clock
    Default Avatar
    Joined:
    June 7, 2007
    Thanks marye
    I'm getting all the Taper's Section stuff in stereo now. Hurray. Now all we need is the previous six months' clips to be reloaded in stereo. Easier said than done... Thanks for pursuing this marye. I'm not listening to the Taper's Section stuff again for the first time in months!!
  • July 17, 2008 - 8:49pm
    russpi
    Default Avatar
    Joined:
    April 30, 2008
    Stereo!
    I'm getting this week and last weeks Taper's Sections in stereo! Praise be! Thanks to whoever did whatever needed to happen somewhere out there.
  • June 29, 2008 - 12:53am
    stuman
    Default Avatar
    Joined:
    November 21, 2007
    my wife got it to work !!
    Finally ,, after months of screwin around ,, somehow my wife got the flyplayer to play ,, YEA !! I`m not sure what she did but it had something to do with the sounds default thing from the control pannel .. check your sounds default player in your computer ,, hope this helps everyone who are still having problems ... peace and sunshine to all !!! take care !! .... p.s. yes,, it is playing in stereo ....
user picture

Member for

11 years 7 months
If the Tapers' Section or Grateful Dead Hour streams (or any other streams that may appear from time to time) aren't working for you, please post here. In some cases, your fellow Heads will come to your assistance. In others, the Rhino techs may have a fix for the problem. In others, we may have a can't-get-there-from-here issue, but really, we'll do our best. Thanks!
user picture

Member for

11 years 6 months
Permalink

Hi, First off i'd like to say i've been enjoying the music - both mp3's and streaming with the resident player - though the mp3's were much more reliable. Thanks folks. That said, this week's selections seem to have some technical problems: 1. when i click on the Sugaree-Minglewood Blues link, even though the title is correct on the player, it plays Music Never Stopped. 2. the link for Scarlet Begonias brings up the player with a "?" and no sound. i'm sure these problems can be easily corrected. Thanks again, and Leave It On! "Music is Love"
user picture

Member for

11 years 7 months
Permalink

the Scarlet works for me, Delta. I've reported Sugaree/Never Stopped mix up.
user picture

Member for

11 years 7 months
Permalink

We THINK the tech folks have fixed this and the Sugaree link should actually play Sugaree now. If, however, this is not happening for you, please speak up. Thanks!
user picture

Member for

11 years 6 months
Permalink

Scarlet works for me today, and the Sugaree>Minglewood is playing (and sounding great) instead of Music Never Stopped, as it should. Thanks for passing the word, and thanks to the fixit person! "Music is Love"
user picture
Default Avatar

Member for

11 years 7 months
Permalink

I'm not sure if this has been noted previously but the 9/21/68 studio Jam from the week of Sep 17-23 has no link. The Clementine Jam has a link (and it's great!) so I'd love to hear the Jam as well. Sorry if I've misunderstood and it's a Clementine Jam/Jam rather than two separate tracks but the wording suggests it is indeed two different jams. Thanks!
user picture

Member for

11 years 7 months
Permalink

Don't know the answer, but will pass this on. Thanks for reporting.
user picture
Default Avatar

Member for

11 years 7 months
Permalink

Hi,I was able to get everything this week to work, with some effort. (Clicking "play" 4,5,6 times or closing my browser and reopening it, again several times.) However, I can't get the Beat It On Down the Line, The Eleven..., nor 1966 Not Fade Away, all from the 2.05.07 Taper's Section to play. The "Clip Player" opens but will not play. Doesn't matter whether I try Windows Media (my preference) or QuickTime. Thanks!
user picture
Default Avatar

Member for

11 years 3 months
Permalink

I have Windows Vista. Quicktime streams don't work in IE 7 or Firefox 2. Yes, I have latest QT plugins installed.
user picture

Member for

11 years 7 months
Permalink

I think somebody posted a workaround for this that involves dropping back to IE 6, but since I'm on a Mac I'm going to wait for them to come along and explain. Is it working okay in Windows Media?
user picture

Member for

11 years 7 months
Permalink

I'm using Vista on my new machine with whatever the lastest version of Firefox is, and using the Windows Media Player option for the streams. It seems to work for me... have you tried the non-QuickTime player? I've never been a QuickTime user, so can't offer any words on why that isn't running.
user picture

Member for

11 years 7 months
Permalink

i must be landing in spamland again. my posts are not showing up nothing left to do but smile, smile, smile
user picture

Member for

11 years 7 months
Permalink

and i have no idea why. This is getting very old. I'm so sorry. Off to try to persuade the spam filter to adopt better ways.
user picture
Default Avatar

Member for

11 years 2 months
Permalink

I am having problems downloading the songs from the tapers section ever since the streaming format was changed. I used to have no problem downloading and saving to my computer. Am I doing something wrong or are we just not able to download the selections anymore? Any help will be appreciated.
user picture
Default Avatar

Member for

11 years 2 months
Permalink

Never mind my previous post. I finally was able to find all the posts on this topic and found out about the switch that was made a few months ago. Maybe they ought to change the name from THe Tapers SEction to Dead STreams. Anyway, it was fun while it lasted. Thanks
user picture

Member for

11 years 7 months
Permalink

I'm having the same problem with that clip, and have reported it. Fingers crossed for a speedy resolution!
user picture
Default Avatar

Member for

11 years 7 months
Permalink

I can't get the Mississippi Half Step>etc. link to play using Windows Media in the Nov. 19-25 07 Taper's Section. The other clips this week work just fine thank you. I"ve noticed in the comments section that a couple of other folks have had the same or similar problems, but I don't seem to be able to find their posts. On Thursday I'll be giving thanks for all y'all working so hard on this site. I'm Grateful every day!
user picture
Default Avatar

Member for

11 years 6 months
Permalink

Haven't been able to successfully stream this in quicktime format. Still a drop/stop/failure or whatever at around 15minutes...
user picture

Member for

11 years 7 months
Permalink

depending on which 'puter I use, I see my old avatar (pool dogs) or my new avatar (sunset over the harley) OR, on the forum I see the old one, but in the profile I see the new one. weird. peace.
user picture

Member for

11 years 7 months
Permalink

CCj - I'm seeing the Harley. Maybe it just takes a little while to settle in? Did you use your screen refresh?
user picture

Member for

11 years 7 months
Permalink

yeah, the screen is refreshed... and even logged off and on, turned off and on. on the Mac the harley is back. on the crap HP ruined by the tea, the harley I can't see. no big deal really. just one of those weird glitches it be. peace.
user picture

Member for

11 years 7 months
Permalink

I thought green tea was supposed to be good for EVERYTHING? "I tell you Max, I don't know why I ever leave this place. I've got all the company I need right here." - The Grinch
user picture

Member for

11 years 7 months
Permalink

I was, of course, thinking of you, GRTUD, when I mentioned that again.fucking funny line, that was, 'a weekday? what day is...' peace.
user picture
Default Avatar

Member for

11 years 6 months
Permalink

When I save downloads from the tapers section to my computer they are mov files how can i convert them to wav files without buying software or am I stuck?????
user picture

Member for

11 years 7 months
Permalink

I've been having some trouble streaming some of the old TS/GDH stuff from before the switchover. Is there any way to fix this?
user picture

Member for

11 years 7 months
Permalink

can you describe the problem specifically with regard to a particular clip?
user picture

Member for

11 years 7 months
Permalink

On the Feb. 5th 2007 week of the TS, I can play the Tastebud and the Mindbender but the BIODTL and the jam that starts with The Eleven won't play - the player window opens but the tracks won't play. And the GDH # 795 does the same. There are a few others scattered about - usually a few in each of the earlier TSs and random other GDHs - but those are the ones I just checked from memory (I'm at work now, can't check everything). The weird thing is that there doesn't seem to be a clear cutoff point. And I don't remember having a problem before the new streaming player. Thanks for looking into this, Marye!
user picture

Member for

11 years 7 months
Permalink

I'll pass this to the tech folks and see what they have to say. Thanks!
user picture
Default Avatar

Member for

11 years 6 months
Permalink

I haven't had this problem before and wondered if it was a known issue or isolated to me. When trying to stream from the 1/20-1/27 edition (specifically the 6/9/76 St Stephen-Eyes-Let it Grow) there a numerous gaps, some for an instant others for much longer. They don't appear to be in a pattern, i.e. real gaps in the tape. I think it is a techinical issue. Any advice? I used past Tapers Sections in a streaming format many times with no issue. Thanks. What music I can hear is great.
user picture
Default Avatar

Member for

11 years 1 month
Permalink

I was attempting to listen to GD hour 424 the music started then began to skip like an old scrached lp would do ,, then my putter crashed and shut down.... this has happened in the past but first time with 424 and first time that happened in like a month,, I don`t remember what other ones that happened at, but it has been a while,,.. Oh and still no tapers section for me ,,..??
user picture
Default Avatar

Member for

11 years 1 month
Permalink

I was attempting to listen to GD hour 424 the music started then began to skip like an old scrached lp would do ,, then my putter crashed and shut down.... this has happened in the past but first time with 424 and first time that happened in like a month,, I don`t remember what other ones that happened at, but it has been a while,,.. Oh and still no tapers section for me ,,..??
user picture

Member for

11 years 2 months
Permalink

good morning mary/izzy... just passin on the scenario and error msg i am getting from the chat room. get the following error when i minimize the screen and come back later in a little as five minutes. also happens when i have my chat record marked for "away".... "You have been kicked out of Chat Room for misbehaving." stay safe and feel good > (~):-}}
user picture

Member for

11 years 7 months
Permalink

I'll report this. Sorry for the trouble.
user picture
Default Avatar

Member for

11 years 1 month
Permalink

Hello Marye , Sorry i think i spelled your name wrong on a previous post .. quik q, how do i delete someone from my contact list ? somehow that nelly2sweet has got on my contact list.. How do i get rid of it ? Is it posible that these scammers implanted a virus ? that may or may not have an affect on the op. systmes of this web site ?? maybe someone implanted a boot bot in the chat room ?? it is very depressing .. not being able to talk to my only freinds. yes ,, i have no freinds outside of here.. only another DeadHead can truley understand a fellow Dead Head ... truley kind people are hard to find almost imposible .. what a sad world we are forced to live in........ Peace Marye ... Hope you have a Grate Day ....
user picture

Member for

11 years 7 months
Permalink

While there are many annoyances to be laid at the door of Nelly2Sweet, I assure you the chat room was misbehaving long before she and her scam came along. I've reported the current rash of problems to the tech folks. You should be able to delete Nelly's mail from your inbox; I can't see any obvious way to delete her from your contact list but I'll check with the techs. However, I assure you, her account is blocked and while I can't promise she won't return with a new identity, she ain't coming back as Nelly2Sweet. I'll let you know what I hear back from the techs.
user picture
Default Avatar

Member for

11 years 7 months
Permalink

Hi I've posted this a few times in the specific Tapers Section forums but I haven't had any suggestions. Every clip in every Tapers Section since Jan 28-Feb 3 plays in mono for me. I don't believe this is a streaming problem per se because all the clips from before this week play in stereo and all GDH streams play in stereo. For a while assumed that it was intentional and just a result of trying to reduce the size of the streaming files but I've come to doubt this. In this week's Tapers Section another user pointed out that all the streams are in mono, however, another user said that the streams are stereo. Evidently there is some setting/file/programme that I don't have, need to get rid of or need to change that others do have, have removed or have changed. Does anyone have any suggestions? It's a real shame if there isn't something I can do because the mono reduction really wrecks a lot of the clips and I'm starting to give up trying to listen to any because the mono, combined with an already not-very-high quality track means some of the streams are almost unlistenable. Any help would be fantastic.
user picture

Member for

11 years 7 months
Permalink

I don't know the answer, but I'll make inquiries.
user picture
Default Avatar

Member for

11 years 7 months
Permalink

Thanks for looking into it. I should have brought it up earlier but, as I said, I assumed it was intentional. Perhaps it is...? It could be something to do with the clip player upgrade that happened a while ago.
user picture

Member for

11 years 7 months
Permalink

the clips are (or should be) stereo, but he's looking into this.
user picture
Default Avatar

Member for

10 years 8 months
Permalink

I get the stream in mono also. I'm on a Mac, OS 10.4.11, using Firefox 2.0.0.14. Any help would be greatly appreciated, as this music really needs stereo, many of the recordings have phase issues that mess with the mono sound somethin' terrible.
user picture

Member for

11 years 7 months
Permalink

just for grins--folks with the mono issue, what kind of Internet connection do you have?
user picture
Default Avatar

Member for

11 years 7 months
Permalink

Hi Marye I have this same problem on different computers, with different connections BUT my main computer/connection is ADSL 512kb/s. I get mono in either browser (IE 7 or Firefox). I definitely do NOT have any problems with the pre January 28 streams, nor with the GDHour streams. Thanks again for persisting with this.
user picture
Default Avatar

Member for

10 years 8 months
Permalink

Hi Marye, I also have ADSL 512kb/s, and have the same lack of problems with the pre 1/28 streams. Thanks for helping.
user picture

Member for

11 years 7 months
Permalink

"internet" connection? ; - ) "You know what the trouble about real life is? There's no danger music."
user picture

Member for

11 years 7 months
Permalink

I'm a bozo here, but hey, it's the weekend so for the moment I'm what you've got. To refine the focus a bit more. Take the Playing in the Band clip. Are we talking, you're only getting one channel, or, you're getting two but they're identical? I just listened to it with the headphones, and I could be persuaded of the latter, but I'm definitely getting two channels. I've got an old-school 384kbps SDSL. And 2.0.0.12 on a G4 ibook. In short, say more about the symptoms here. And like I say, this is not my field, so bear with me!